Nanny in Huis gaat gratis bemiddeling aanbieden voor gastouders van Kober.

Nanny in Huis gaat de eerste maand gratis bemiddeling aanbieden aan de gastouders die per 1 maart 2019 noodgedwongen moeten stoppen bij Kober aan huis. Ook gaat Nanny in Huis geen eenmalige registratiekosten in rekening brengen voor de aanmelding van gastouders en ouders.

Gisteren werd bekend gemaakt dat kinderopvangorganisatie Kober gaat stoppen met hun dienstverlening in de gastouderbranche. Hierdoor hebben ongeveer 170 gastouders van Kober straks geen bemiddelaar meer. Bemiddeling is voor zowel de ouders alsmede voor de gastouders van belang om te voldoen aan de wet kinderopvang. Door te voldoen aan de wet kinderopvang kunnen de ouders over de afgenomen opvang kinderopvangtoeslag aanvragen en blijft de kwaliteit van de opvang gewaarborgd.

Het nieuwe besluit van Kober komt voor vele gastouders als een donderslag bij heldere hemel.
‘’Ook bij Nanny in Huis hebben we al enkele aanvragen binnen gekregen om te kijken naar de overname van de bemiddelingsrelatie’’, aldus Pim van den Hamer directeur bij Nanny in Huis. “We proberen de gastouders zo goed mogelijk te ondersteunen en zo snel als mogelijk weer zekerheid te bieden zodat ze voor de kerst nog duidelijkheid hebben en met goede moed 2019 in kunnen”. Om gastouders nog meer te helpen heeft de directie van Nanny in Huis besloten om zowel gedupeerde ouders als gastouders tegemoet te komen door geen aanmeldingskosten te rekenen en één maand gratis bemiddeling aan te bieden, zodat de noodgedwongen overstap geen extra kosten met zich meebrengt. ‘’We hebben hiervoor gekozen omdat gastouders en ouders niet zelf deze keuze hebben gemaakt maar gedwongen worden om deze stap te zetten. Uiteraard begrijpen we de keuze van Kober om zich meer te focussen op kindercentra in de buurt bij scholen, echter hoeven de ouders en gastouders hier niet de dupe van te worden doordat de overstap veelal extra kosten met zich meebrengt”.

Nanny in Huis is momenteel al bijna vier jaar actief in de regio en heeft begin dit jaar nog zijn werkgebied uitgebreid door middel van een nieuwe vestiging in Noordoost-Brabant. Hierdoor beschikt het in Noord Brabant over een goede verspreiding en verwacht Nanny in Huis veel gastouders van dienst te kunnen zijn. “Uiteraard dient de gastouder opnieuw gescreend te worden aan hand van zowel onze kwaliteitseisen alsmede die van de wet, daar wij het belangrijk vinden dat er kwalitatief hoogwaardige opvang wordt verleend en wij hier geen concessies in zullen doen”. Aldus Pim van den Hamer. Wie voor 1 maart 2019 wil overstappen naar Nanny in Huis kan contact opnemen met het hoofdkantoor van Nanny in Huis in Breda.

Nanny in Huis
Schoklandstraat 25A1
4817AH Breda
contact@nannyinhuis.nl
+31(0)76-2031945
www.nannyinhuis.nl