Gastouder aan huis: zo kom jij aan je droombaan

Heb jij interesse in het worden van gastouder aan huis? Maak je dan klaar voor een ontzettend leuke, afwisselende en uitdagende baan. Als gastouder aan huis ben je een echte toevoeging aan de ontwikkeling van kinderen. Maar wat moet je nou precies doen om in aanmerking te komen voor deze baan? Naast de juiste eigenschappen moet je natuurlijk ook over een passend diploma beschikken. We leggen het hier voor je uit!

Welke opleiding moet ik afronden?

Om te beginnen heb je de juiste papieren nodig. Gastouder aan huis is namelijk heel iets anders dan het zijn van een oppas. Een gastouder aan huis dient over de nodige kennis en ervaring te beschikken zodat je kinderen volledig kunt ondersteunen op zowel pedagogisch als persoonlijk vlak. Qua opleidingen zijn er meerdere keuzes die goed aansluiten bij dit vakgebied. Er worden vele mbo-cursussen via verschillende academies aangeboden om een gekwalificeerd gastouder aan huis te kunnen zijn. Daarnaast is het mogelijk om de opleiding MBO 2 Verzorgende en Helpende af te ronden. Dankzij een gepaste opleiding is het mogelijk om geregistreerd te worden in het landelijk register kinderopvang (LRK). Het zijn van een pedagogisch professional is essentieel.

Over welke talenten moet ik beschikken?

Alleen met de juiste kennis kom je er helaas nog niet. Het is van belang om te zorgen dat je naadloos aansluit in het leven van de kinderen die je verzorgt. Het lijkt vanzelfsprekend, maar het is aan jou om het gezin te bieden wat ze nodig hebben. Willen ze dat je meedraait in het huishouden? Leer dan om te koken, wassen en schoonmaken. Is iemand helemaal gek van basketbal? Zorg dan dat je de sport van binnen en buiten kent om met de kinderen mee te kunnen spelen en praten. Tekenen ze graag? Probeer dan hun creativiteit naar boven te halen. Gastouder aan huis zijn gaat verder dan de kinderen ophalen van school en ze naar bed brengen. Jij bent een onmisbare schakel in de opvoeding.

gastouder aan huis nanny

Hoe weet ik dat ik een goede gastouder aan huis zou kunnen zijn?

Onder werktijd ben jij de verantwoordelijke voor de kinderen en zorg je dat ze altijd veilig kunnen spelen, leren en slapen. Naast de juiste opleiding is het natuurlijk belangrijk om het in je te hebben om gastouder aan huis te zijn. Allereerst is het belangrijk dat je van nature erg zorgzaam bent. Je vindt het leuk en krijgt voldoening uit het verzorgen van kinderen en het bijdragen aan een optimale ontwikkeling. Een gastouder aan huis is daarnaast energiek, geduldig, vrolijk, vindingrijk en flexibel. Je vindt het geen probleem dat er onverwachte last-minute veranderingen in de planning zitten en gaat daar rustig mee om. Onder werktijd staat het welzijn van de kinderen op nummer 1. Kinderen die worden opgevoed in een sfeer van warmte en geborgenheid, in een omgeving die veilig en vertrouwd is, ontwikkelen zich optimaal.

Wil jij graag aan de slag als gastouder aan huis?

Heb jij de juiste kennis en eigenschappen in huis en kun jij niet wachten op te beginnen als gastouder aan huis? Wij hebben diverse leuke vacatures open staan. Wij koppelen een gezin en gastouder aan huis met uiterste zorg om een langdurige, prettige samenwerkingen tot stand te brengen. Bij Nanny in Huis werken we graag samen met enthousiaste, zorgzame gastouders aan huis in de regio’s Breda, Noordoost-Brabant/Nijmegen, Tilburg/Oosterhout en Bergen op Zoom/Roosendaal. Zou jij graag samen met ons jouw droombaan willen vinden? Neem dan contact met ons op en ga aan de slag!