Hoe word ik een nanny?

Een nanny wordt onterecht gezien als een ervaren oppas. Hoewel de passie en interesse in het vak vaak voorkomt uit een vroegere bijbaan als oppas, zijn deze twee beroepen niet met elkaar te vergelijken. Een nanny heeft een opleiding gevolgd en beschikt naast de goede eigenschappen dus ook over een passend diploma. Droom jij ervan om je middagen en avonden met kinderen te besteden en een echte toevoeging te zijn in hun ontwikkeling? Wij leggen je hier uit hoe je in aanmerking komt voor deze leuke, uitdagende en gewaardeerde baan.

Onmisbare eigenschappen

Ondanks dat de juiste opleiding noodzakelijk is begint het natuurlijk bij jezelf. Een nanny moet beschikken over eigenschappen en kwaliteiten die hem of haar geschikt maken voor het zorgen voor kinderen. Ten eerste is het uiteraard essentieel dat zorgzaam zijn in je aard zit. Je vindt het leuk en krijgt voldoening uit het verzorgen van kinderen en het bijdragen aan een optimale ontwikkeling. Een nanny is daarnaast energiek, geduldig, vrolijk, vindingrijk en flexibel. Het dagelijks leven van kinderen zit vol verrassingen dat is iets wat je niet erg vindt. De kinderen staan op nummer 1 en jij voelt je verbonden met het welzijn en de ontwikkeling van de kinderen. Kinderen die worden opgevoed in een sfeer van warmte en geborgenheid, in een omgeving die veilig en vertrouwd is, ontwikkelen zich het beste.

nanny beroep

Aan te leren kwaliteiten

Naast de nodige eigenschappen is het belangrijk dat je over bepaalde kwaliteiten beschikt om zo goed mogelijk te kunnen zorgen voor de kinderen en eventueel delen van het huishouden. Het klinkt misschien simpel maar het is bijvoorbeeld essentieel om te leren koken, wassen en schoonmaken. Vinden de kinderen het leuk om te voetballen? Zorg dan dat je mee kunt doen. Tekenen ze graag? Probeer dan hun creativiteit naar boven te halen. Nanny zijn gaat verder dan het naar bed brengen van kinderen: je bent een onmisbare schakel in de opvoeding. Onder werktijd ben jij de verantwoordelijke voor de kinderen en zorg je dat ze te allen tijde veilig kunnen spelen, leren en slapen.

 

De juiste opleiding

Als je een nanny wilt worden is het nodig om een passende opleiding te volgen. Hierin heb je meerdere keuzes. Er worden vele mbo-cursussen via verschillende academies aangeboden om een gekwalificeerde nanny te kunnen zijn. Daarnaast is het mogelijk om de opleiding MBO 2 Verzorgende en Helpende af te ronden. Dankzij een gepaste opleiding is het mogelijk om geregistreerd te worden in het landelijk register kinderopvang (LRK). Je bent dan een pedagogisch professional.

Droom jij van een toekomst als nanny?

Beschik jij over de juiste eigenschappen, kwaliteiten en opleiding? Wij bieden de leukste vacatures aan zodat jij snel aan de slag kunt bij één van onze aangesloten gezinnen. Bij Nanny in Huis werken we graag samen met enthousiaste, zorgzame nanny’s in de regio’s Breda, Noordoost-Brabant/Nijmegen, Tilburg/Oosterhout en Bergen op Zoom/Roosendaal. Is een toekomst als nanny jou op het lijf geschreven? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie en wie weet maak jij binnenkort verschil in het dagelijks leven van een van onze gezellige gezinnen.