Interview: Hoe bevalt het werk als nanny (gastouders) in huis?

"Persoonlijk vind ik de hechte band die ik met de kinderen heb opgebouwd heel fijn. Hierdoor kan ik nog beter aansluiten op hun beleving en behoefte."

Even voorstellen, wie ben je?

Ik ben een van de vele Nanny’s die samenwerkt met het bureau nanny in huis. Ik ben 35 jaar en woon samen met mijn man, hond en 3 katten. In mijn vrije tijd rijd ik graag motor of ben ik creatief bezig zoals bijv. kleding naaien. Inmiddels ben ik al bijna 2 jaar, 3 dagen in de week, actief als nanny en het bevalt me nog steeds heel goed.. Met kinderen werken vind ik wel super leuk om te doen. Ik werk in een gezin met 3 kinderen, twee jongens, 9 en 2 en een meisje van 7.

Hoe bevalt het werk als nanny (gastouders) in huis?

Super goed! Op deze manier werken bied heel veel vrijheid maar, vraagt ook om de nodige zelfstandigheid. Persoonlijk vind ik de hechte band die ik met de kinderen heb opgebouwd heel fijn. Hierdoor kan ik nog beter aansluiten op hun beleving en behoefte. Ik ben in overleg met ouders vrij om mijn eigen dag in te vullen en mijn eigen structuur te bepalen.

Wat zijn je taken/bezigheden?

In de eerste plaats ben ik er voor de kinderen en hun behoefte. We doen leuke activiteiten zoals, wandelen, knutselen, een spelletje of buiten spelen. Daarnaast doe ik ook wat huishoudelijke taken mits de kinderen dit toe laten. Dit gebeurt altijd in overleg met de ouders.

"Ik voel me als Nanny heel serieus genomen en erg betrokken bij het gezin."

Hoe is het contact met ouders?

Het contact met de ouder is heel fijn. Alles is bespreekbaar en te overleggen. Ook is er ruimte om te sparren hoe we bepaalde zaken aanpakken zoals bijv. een consequentie bij bepaald gedrag. Ik voel me als Nanny heel serieus genomen en erg betrokken bij het gezin.

Hoe is het contact met de kinderen?

Heel goed, ik heb ze in de afgelopen 2 jaar erg goed leren kennen en een hechte band opgebouwd. Hierdoor weet ik welke aanpak wel en niet werkt en voel ik ook goed aan als er iets is. Ik vind het belangrijk dat de kinderen zichzelf kunnen en durven zijn. Hoewel ik vrij consequent ben sta ik ook open voor overleg. Ik probeer altijd in mogelijkheden en oplossingen te denken.

Hoe is het contact met nanny in huis?

Zelf heb ik weinig contact met mijn contactpersoon van nanny in huis. Dit is voornamelijk omdat het zo goed loopt bij het gezin waar ik werk. Maar bij vragen en opmerkingen krijg ik heel snel een reactie en is het contact fijn.

Hoe ervaar je het om zzp-er te zijn?

Ik vond het persoonlijk erg spannend om als zzp-er te gaan werken. Wat gaat er allemaal op me af komen? Wat komt er allemaal bij kijken? Buiten elke maand mijn uren doorgeven komt er vrij weinig bij kijken. Wel moet je zorgen dat je zelf je vakantiegeld, pensioen en belastinggeld aan de kant zet elke maand, omdat je je maand salaris bruto krijgt uitgekeerd. Ook is het handig om een aantal verzekeringen af te sluiten, maar daar krijg je allemaal info over als je begint.

Interesse in nanny worden?

Laten we dan kennis maken! Bekijk onze vacatures en wie weet verwelkomen we je binnenkort bij Nanny in Huis.