Tips: Leuke zomeractiviteiten om te doen met kinderen

Probeer leuke wetenschappelijke proeven uit

Kinderen zijn van nature nieuwsgierig aangelegd. Het is dan ook leuk om hun gezichten te zien wanneer je proefjes met hen doet. Op de website www.proefjes.nl kun je vast en zeker een aantal leuke ideeën vinden. Ook zijn er een aantal speciale musea voor kinderen van 3 jaar t/m 11 jaar waar zij diverse proefjes kunnen doen: Villa Zebra in Rotterdam of Nemo Amsterdam. Voor natuurproefjes en opdrachten kun je terecht in Natuurmuseum Brabant in Tilburg.
Vlaggetje veroveren

Bij vlaggetje veroveren heb je meerdere kinderen nodig. Er dienen 2 teams te worden gemaakt en ieder team heeft zijn eigen vlag. Het uitgangspunt van dit spel is dat beide teams de vlag verstoppen en het andere team de vlag moet gaan zoeken. Het team dat als eerste de vlag van het andere team heeft gevonden is de winnaar.

Een waterglijbaan is vrij simpel zelf te maken. Knip een aantal vuilniszakken open en plak deze met duct tape aan elkaar vast. Leg de baan bij voorkeur uit over een grasveld. Zorg voor water water (eventueel met wat zeep) en laat de kinderen lekker glijden. Houd hier wel goed toezicht bij aangezien kinderen door de gladheid zich kunnen bezeren.
WaterglijbaanMaak stoepkrijtverf

Wanneer je stoepkrijt raspt en er een beetje water bij doet, ontstaat er waterkrijtverf. Met een kwast kunnen de kinderen buiten de mooiste tekeningen schilderen. En het voordeel is, met een goede regenbui of met de tuinslang is het zo weer weg!

Wasstraat voor kinderen

Maak in je tuin een eigen wasstraat voor (loop)fietsen en loopauto’s! Met behulp van PVC pijpen of bijvoorbeeld hout kun je rekken maken waar je weer dingen aan vast kunt maken. Denk hierbij een sponsen, een stuk stof of foam-staven waar je repen van maakt. Vergeet ook de tuinslang niet of een emmer met water. Zo zijn al de voertuigen weer mooi schoon en hebben de kinderen zelf ook waterpret.

Creëer een hindernisbaan

Maak een hindernisbaan van hoepels, pionnen, lijnen om op te balanceren, tafels of glijbanen om onderdoor te kruipen en obstakels om overheen te springen. De meeste kinderen vinden het prachtig om te kunnen springen en klauteren. Succes gegarandeerd!