Nanny vertelt..

"Het fijnste is misschien wel dat je echt onderdeel van een gezin wordt."

Wie ben je?

Hoi! Mijn naam is Janneke, 36 jaar oud en samen met mijn vriend en twee kinderen woon ik in Breda. Sinds 2020 werk ik voor Nanny in Huis bij een gezin met drie kinderen.

Waarom ben je als Nanny gaan werken?

Voordat ik als Nanny ben gaan werken heb ik altijd in de kinderopvang gewerkt. Hier liep ik de laatste jaren vaak tegen bepaalde dingen aan.

Ik miste de tijd om er echt voor de kinderen te zijn. Ik moest steeds meer randzaken doen, waardoor ik soms voor mijn gevoel echt tekort schoot naar de kinderen toe. De druk en stress die daarbij kwam kijken vond ik niet prettig.

Ik heb toen besloten om iets anders te gaan doen en kwam uit bij het beroep Gastouder. Ik wilde het niet vanuit mijn eigen huis doen en kwam toen al snel uit bij Nanny in Huis.

nanny gastouder

"De vrijheid en de band
met de kinderen is
echt fantastisch"

Wat is het mooiste aan je werk?

De rust die ik nu ervaar als Nanny is heel prettig. Ik ben er echt voor de kinderen en kan zelf mijn dag inplannen. Willen we naar het bos, dan gaan we naar het bos. De vrijheid en de band met de kinderen is echt fantastisch.

Wanneer er op ontwikkelingsgebied iets is met de kinderen kan je hier ook veel beter en bewuster op in spelen. Je hebt echt de tijd om rustig naar het kind te kijken en om hier de activiteiten op aan te passen. Het fijnste is misschien wel dat je echt onderdeel van een gezin wordt.

Zijn er ook dingen die je minder leuk vindt aan het werken als Nanny?

Soms kan ik wel eens mijn collega’s missen. Het was op het kdv handig dat je altijd een klankbord had en ook eens een (volwassen) praatje kon maken.

Welke huishoudelijke taken voer je op een dag uit?

Natuurlijk ben je er in eerste instantie voor de kinderen, maar voor de ouders is het erg prettig als je ze ook op andere vlakken wilt ontzorgen. Ik ruim vaak het ontbijt op en ruim de vaatwasser in en uit.

Ook zorg ik dat aan het eind van de dag het speelgoed weer is opgeruimd is.  Verder kook ik en vouw ik zo nu en dan een wasje op.

nanny bij gezin met drie kinderen

"Elke dag is anders
en vliegt voorbij."

Hoe ziet een gemiddelde dag voor jou eruit?

Ik begin om 7:45 vaak zitten ze dan aan het ontbijt. We eten samen af en om 8:15 brengen we de oudste (6) naar school. Met de andere twee lopen we op het gemak terug en hebben we de tijd om iets leuks te doen. De twee jongste (2 en 3) houden allebei van knutselen en dus maken we vaak de mooiste creaties. Ook gaan we regelmatig naar de kinderboerderij of het speelbos.

Rond 12:00 lunchen we en gaat de jongste naar bed. Vaak speel ik een spelletje en heb ik dan even tijd om de was op te vouwen en het eten alvast wat voor te bereiden. Om 15:00 halen we de oudste van school en er wordt regelmatig af gesproken. Dit kan bij ons, maar hij speelt ook graag bij iemand anders.

Om 17:00 ga ik meestal koken (de kinderen mogen dan even tv kijken) en zorg ik dat alles rond 17:30/17:45 klaar staat zodat de ouders samen met de kinderen kunnen gaan eten. Mijn dag is dan alweer voorbij. Elke dag is anders en vliegt voorbij.

"Hun persoonlijke
aanpak en interesse
werkt erg prettig."

Hoe vind je de samenwerking met Nanny in Huis?

Ja heel prettig. Pim en Marjolein zijn beide heel goed bereikbaar en hebben altijd wel tijd voor je. Hun persoonlijke aanpak en interesse werkt erg prettig.

Ondanks dat ik de collega’s mis merk je dat op bijvoorbeeld de Nanny borrels echt wel ruimte is om met je mede Nanny’s te sparren. Dit is ook vaak echt gezellig. Zo heb je toch het gevoel dat je collega’s hebt.

werken bij nanny in huis

Interesse in nanny worden?

Laten we dan kennis maken! Bekijk onze vacatures en wie weet verwelkomen we je binnenkort bij Nanny in Huis.