Nanny worden

Solliciteer of volg een opleiding!

Vind jij het leuk om te werken met kinderen, werk je graag bij één vast gezin en wil je een belangrijke rol spelen bij de opvoeding van kinderen? Kom dan werken als nanny bij Nanny in Huis. 

Wil jij Nanny / gastouder worden maar beschik je niet over het juiste diploma? Dan kun je nu kosteloos bij Nanny in Huis een opleiding volgen! Dit is i.c.m. met het STAP-budget van de Rijksoverheid, Nanny in Huis betaalt het resterende deel. 

Stap 1: Check of je het juiste diploma hebt

Weet je zeker dat je niet het juiste diploma bezit? Check het zelf of vraag ons om dit vrijblijvend voor je uit te zoeken:

Als gastouder moet je beschikken over:

  • MBO-2 diploma Helpende Zorg en Welzijn
  • Of één van de diploma’s die vermeld staat op de diplomalijst van DUO, een certificaat goed gastouderschap (behaald voor 2011) is ook afdoende.

Bekijk hier de diplomalijst: Klik hier voor de actuele lijst

Stap 2: Neem contact op met ons

Staat jouw diploma niet op de lijst? Neem dan contact met ons op wij gaan samen met je kijken naar de juiste opleiding die het best bij je past. Je hebt hierin twee keuzes:

1. De verkorte diplomaroute tot gastouder van ROC Rivor
2. De Gastouderroute van Deltion College.

Via zowel de opleiding van ROC Rivor of van het Deltion College kun je binnen 6 maanden je diploma halen!

Hieronder vind je kort de verschillen op een rijtje:

Diplomaroute gastouder ROC Rivor Gastouderroute Deltion College
Duur opleiding Gemiddeld 6 maanden Gemiddeld 5 tot 6 maanden
Stage / praktijk Geen18 weken, 1 dag per week bij erkend gastouder
LessenGeen lessen / zelfstudie alleen examens10 online lessen 3 uur
Zelfstudie ca. 12 tot 16 uur p.w.Naast lessen en stage ca. 8 uur p.w.
Kosten € 1.375,00 (€0,00 via STAP en Nanny in Huis).€1.350,00 (€0,00 via STAP en Nanny in Huis).

Stap 3: STAP-budget aanvragen

Heb je de juiste opleiding gekozen dan is het tijd om je STAP-budget via de Rijksoverheid aan te vragen.
De Rijksoverheid biedt je de mogelijkheid om €1.000,00 eenmalig aan te vragen voor scholing en ontwikkeling. Voor zowel de Gastouderroute als de Diplomaroute kun je STAP-budget aanvragen. Wil je hiervoor in aanmerking komen dan dien je wel aan een aantal voorwaarden te voldoen, zoals: Je bent minimaal 18 jaar of ouder en je ontvangt nog geen AOW. Ook moet de training, cursus of opleiding in het STAP-scholingsregister staan en nog niet zijn gestart op het moment dat je het STAP-budget aanvraagd (beide opleidingen staan in het register). De aanvraag dient minimaal 4 weken voor de start van de opleiding aangevraagd te worden. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. UWV beheert de aanvragen en voert deze uit.

Is de aanvraag goedgekeurd dan sluit je met Nanny in Huis een leerovereenkomst, in deze overeenkomst staat dat Nanny in Huis het resterende gedeelte betaald en in ruil hiervoor verwachten we dan dat je de eerste periode bij ons werkzaam blijft. Mocht je binnen deze periode toch stoppen of de opleiding niet afmaken dan betaal je het resterende gedeelte aan Nanny in Huis terug.

Wel je meer weten of heb je vragen hierover neem dan contact met ons op: contact@nannyinhuis.nl / 076-2031945

Handige links voor meer informatie:
https://www.diplomaroute.nl/onze-diplomaroutes/zorg-en-welzijn/mbo-diploma-gastouder/
https://www.deltion.nl/opleidingen/gastouderroute
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/leven-lang-ontwikkelen/leven-lang-ontwikkelen-financiele-regelingen/stap-budget

Wil jij nanny worden?

Vind jij het leuk om te werken met kinderen, werk je graag bij één vast gezin en wil je een belangrijke rol spelen bij de opvoeding van kinderen? Kom dan werken als nanny bij Nanny in Huis. 

Ben jij professioneel, enthousiast, flexibel en zorgzaam?

Nanny in Huis is een jonge, energieke, innovatieve en professionele bemiddelaar van hoogwaardige Nanny ‘s. Wij zoeken professionele, enthousiaste, flexibele en zorgzame Nanny ‘s die zich bekommeren om de zorg en ontwikkeling van het kind in zijn totaliteit.

nanny worden
ik wil nanny worden

Jij zorgt voor een veilige en vertrouwde omgeving

Als Nanny ben je primair verantwoordelijk voor de verzorging en opvang van kinderen. Je zorgt dus voor een vertrouwde en veilige omgeving, waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Tijdens de afwezigheid van de ouders zorg je als Nanny ervoor dat de kinderen hun dagelijkse ritme behouden. Als Nanny breng en haal de kinderen eventueel bijvoorbeeld van en naar school en/of sportclubs en verzorgt verschillende activiteiten.

Je krijgt begeleiding en advies

Als Nanny sta je open voor begeleiding en advies van Nanny in Huis en ben regelmatig aanwezig tijdens thema-avonden en cursussen. Nanny in Huis werkt alleen met Nanny ‘s die beschikken over een gedegen, pedagogisch en/of zorg gerelateerde opleiding van minimaal MBO 2 niveau of hoger.

Waarom nanny worden bij Nanny in huis?

Wij geloven dat kinderen die worden opgevoed in een sfeer van warmte en geborgenheid in een omgeving die veilig en vertrouwd is zich het beste en optimaal kunnen ontwikkelen. De individuele aanleg en de invloed van de omgeving zijn gezamenlijk bepalend voor de ontwikkeling van het kind.

Solliciteren als nanny?

Lijkt het je leuk om nanny te worden bij Nanny in Huis? Bekijk dan onze vacatures of solliciteer direct!