Een baan als nanny? Dit zijn je werkzaamheden

Werkzaam zijn als nanny is uitdagend, afwisselend, voldoenend en natuurlijk hartstikke leuk. Denk je erover na om een baan te vinden als nanny maar weet je niet helemaal wat je kunt verwachten? Of heb jij een druk gezinsleven en ben je juist op zoek naar een nanny en ben je benieuwd naar wat diegene voor jou kan betekenen? Wij leggen het hier voor je uit.

Kinderen staan centraal

Een nanny werkt (vaak) meerdere dagen per week op de, met het gezin, afgesproken tijdstippen. In deze werkuren staan de kinderen van het gezin centraal. Als nanny ben je dus primair verantwoordelijk voor de verzorging en opvang van kinderen. Je zorgt voor een vertrouwde en veilige omgeving, waarin kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om als nanny snel te kunnen schakelen: elke dag kan er anders uitzien. Tijdens de afwezigheid van de ouders zorg je er als nanny voor dat de kinderen hun dagelijkse ritme behouden. Dit doet een nanny ook door het op zich nemen van licht huishoudelijke taken.

De dag van een nanny

Wanneer de werkdag begint is natuurlijk afhankelijk van wat er wordt afgesproken met het gastgezin. Als we ervan uitgaan dat de dag vroeg begint haalt de nanny de kinderen uit bed, kleedt ze aan, bereidt eten voor ze en brengt ze naar school. Als de kinderen op school zijn kunnen er huishoudelijke taken uitgevoerd worden. Denk hierbij aan het doen van boodschappen, wassen en strijken en het voorbereiden van de lunch of het avondeten.

Na school haalt de nanny de kinderen op en brengt ze eventueel naar vriendjes of de sportvereniging. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat de kinderen nog zo jong zijn dat ze niet naar school gaan. In dat geval neemt de nanny uiteraard alle uren van de dag de zorg voor de kinderen op zich. Een nanny zorgt ervoor dat het dagelijks ritme van het gezin op een fijne en veilige manier voortgezet wordt.

nanny taken

Onze visie

Een nanny is niet alleen een oplossing, maar een waardevolle toevoeging aan de ontwikkeling van een kind. Vanuit een veilige en vertrouwde basis kan het kind de wereld om zich heen gaan begrijpen en ontdekken. Het is de taak van de nanny om heldere regels en voorwaarden op te stellen waarbinnen de kinderen positieve ervaringen kunnen opdoen en zich optimaal kunnen ontplooien. Het is belangrijk om als nanny een professionele, enthousiaste en zorgzame houding te hebben. Een baan als nanny gaat namelijk verder dan alleen het verzorgen van kinderen. Een nanny verdiept zich in de hobby’s en bezigheden van de kinderen, stimuleert de creativiteit en denkt op alle vlakken mee. Een verjaardagsfeestje organiseren? Geen probleem. Vriendjes die komen spelen bij het gezin thuis? Gezellig. Een nanny is flexibel en voorbereid op elke situatie.

Werken bij Nanny in Huis

Nanny in Huis zorgt graag dat de nanny’s ondersteuning krijgen waar het nodig is. We geven graag hulp bij het hebben van opvoedkundige of administratieve vragen, maar ook bijvoorbeeld bij het doen van aangifte belastingen. Ook bieden we diverse cursussen aan die gericht zijn op de ontwikkeling van de nanny of ten goede komen van de zorg van kinderen. Zit jij nog met vragen over de werkzaamheden van een nanny? Neem dan contact op maak een afspraak met ons zodat we je uitgebreid kunnen inlichten. Wij weten als geen ander wat er allemaal bij komt kijken.