Zomervakantie, wat te doen?

Het is weer zomervakantie! De tijd van het jaar om er lekker met de kinderen op uit te trekken! We hebben weer een aantal leuke uitstapjes en activiteiten voor jullie op een rijtje gezet:

 

Uitstapjes & activiteiten Breda e.o.:

Rondvaart over de singels van Breda
Lekker afkoelen op het water terwijl de kinderen ook nog wat van de geschiedenis van Breda leren.
De 1 uur durende tocht door de Singel geeft je een bijzondere kijk op Breda. Met een rondvaart wordt je varenderwijs duidelijk gemaakt wat er zich in de loop van de tijd op en rond het Bredase water heeft afgespeeld.
Een leuke en educatieve belevenis, een rondvaart door de Singel van Breda. Bijzonder is de rust op het water en het aparte perspectief, de schipper waarmee je vaart is tevens de gids op deze tocht en vertelt je over allerlei interessante bezienswaardigheden die je tijdens de rondvaart tegenkomt.

Praktische informatie:
Vaartijden:
De gehele week, ieder heel en half uur vanaf 10.00 uur tot en met 17.00 uur
Prijs volwassene € 7,00
Prijs kind 0 t/m 4 jaar gratis
Meer info: www.rondvaartbreda.nl

Speelbos Breda
In Speelbos Boeverijen kunnen kinderen zich heerlijk uitleven en zeker in de zomer is het heerlijk om hier de verkoelende lucht op te zoeken. De kinderen kunnen er in bomen klimmen, hutten bouwen, kliederen met water of zand en nog veel meer.
Dieper in het bos vindt u het kasteel met gracht en touwbrug en de heksenkring. Er zijn tamme kastanjes, krentenbomen en hazelaars geplant en vergeet ook zeker niet om er heerlijke bramen te plukken.

Praktische informatie:
Adres: Ingang Speelbos: Bouvignedreef Breda

Brakkenbos Breda / Blote voetenpad
In een speelbos vindt u geen traditionele speeltuinattributen maar staat ontdekken en fantasie centraal; kliederen met water, hutten bouwen met takken, verstoppen, klimmen en klauteren. Ook is er een blotevoetenpad waarbij de zintuigen geprikkeld worden.

Praktische informatie:
Locatie: Het Brakkenbos is te vinden door bij de Texashoeve (Rietdijk 6 te Breda) het Beemdenbospad in te gaan.
Na 300 meter aan de linkerkant is de ingang van het speelbos.
Fietsen kunnen in het speelbos geparkeerd worden.
De auto kunt u iets verder rechts op de 2e parkeerterrein van de Asterdplas parkeren.
Toegang: Gratis

Kabouterpad Breda
Kabouter Daantje Den wijst je de weg langs een 1,5 km lange kabouterroute door het Mastbos.
Langs route van ± 1,5 km. staan vijfentwintig kleurige kabouters waarbij kleine opdrachten gedaan kunnen worden. De opdrachten staan omschreven in het routeboekje (onderaan te downloaden).
Het is een echte doe-tocht voor kinderen van vier t/m zeven jaar waarvoor je één tot anderhalf uur tijd nodig hebt.

Praktische informatie:
Adres: Start vanaf Restaurant de Boschwachter, Huisdreef 4, 4836 AM Breda
Routeboekje hier te downloaden
Let op: ook in het Liesbos (aan de westkant van Breda) ligt een weg met de naam Huisdreef. Hier is het restaurant Boswachter Liesbos gevestigd.
Deelname: Gratis

 

Speeltuin Ploegstraat

De grootste speeltuin in Breda zuid met vele speeltoestellen, waardoor je er kunt klimmen, klauteren en zelfs is er een kabelbaan! Heel leuk om naartoe te gaan neem wel wat te drinken mee wat er zijn geen mogelijkheden om daar wat te drinken en/of te eten.

Praktische informatie:
Maandag t/m vrijdag: 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
Zondag: 11.00 – 17.00 uur
Adres: Ploegstraat 89bis, Breda
Toegang: Gratis

Kinderboerderij en bezoekcentrum Wolfslaar

In het bezoekerscentrum vindt u alles op het gebied van natuurdocumentatie. Op de boerderij worden vooral Oudnederlandse boerderijdieren gehouden, van schapen tot konijnen en van geiten tot kippen. Bij de dierenverblijven staan informatiepanelen met bijzonderheden over de rassen. In de moestuin staan oude Bredase rassen en vergeten groenten.
Bij de informatiebalie zijn diverse speurtochten af te halen voor kinderen van 3 tot 10 jaar. Daar zijn tevens fietsen te leen.

Praktische informatie:
Adres: Wolfslaardreef 95, 4834 SN Breda
Actuele openingstijden & speurtochten kijk op: www.wolfslaarbreda.nl
Toegang: Gratis

Openlucht zwembad Wolfslaar

Zwembad Wolfslaar is een openluchtzwembad gelegen op een prachtige locatie, aan de rand van Breda. Het zwembad beschikt over een gezellige horeca en een uitgebreid activiteitenprogramma. Bijzonder aan Zwembad Wolfslaar is dat het een familiebad bij uitstek is. Daarnaast beschikt Zwembad Wolfslaar over onder andere een ruime lig- en speelweide, glijbanen / springplanken en een peuterbad

Praktische informatie:
Zwembad Wolfslaar is geopend in de periode van 1 mei 2018 t/m 30 september 2018
Openingstijden bij mooi weer (weercijfer 8 of hoger) en vanaf 20 graden
Maandag t/m vrijdag van 7:00 – 20:00 uur
Zaterdag en zondag 9:00 – 17:00 uur
Wolfslaardreef 105
4834 SN Breda
T: 076-5653710
Voor tarieven klik hier

Zwemmen Galderse meren

Aan de Galderse meren kun je lekker zwemmen en recreëren er zijn zowel gras als zandstranden. Het water en de strandjes zijn schoon, waardoor de kids naar hartenlust kunnen spelen en zwemmen! Een gedeelte van de plas is beschikbaar voor duiken en surfen. Bij drukke dagen kan de gemeente parkeergeld vragen voor de parkeerterreinen bij de Moerstraat en Rijsbergsebaan. Er is geen vaste eetgelegenheid, maar er komen kramen langs die friet, ijs en drinken verkopen.

Praktische informatie:
Adres: Bij knooppunt Galder, A58,4836 MC Breda
Kosten parkeren: €3

Recreatiedomein de Mosten – in Meer, Belgie

De zwemvijver en speeltuin van De Mosten zijn een paradijs waar kinderen en tieners zich naar hartelust kunnen uitleven. Naast de zwemvijver ligt er een mooi strand met ligweide. U kan er gratis beachvolleybal, basketbal, badminton of tafeltennis spelen en kegelen. Ook de speeltuin is een droom van ieder kind met vele toestellen en atracties. De zwemvijver is lange strook (+/- 300m) die van zeer ondiep langzaam naar diep loopt, elke keer opgedeeld met boeien. Ook zijn er dagelijks lifeguards aanwezig. Wat ons betreft zeker een aanrader op een warme dag!

Praktische informatie:
De zwemvijver is alle dagen open van 10u tot 18u (tot 20u indien de buitentemperatuur ‘s middags 21°C bedraagt en er geen buien voorspeld worden)
Tarieven:
0-3jr: Gratis
4-13/ 60+jr: €2
Volwassenen: €4
Adres: Hoogeind 74, 2321 Hoogstraten, België

 

Meer inspiratie: kijk ook eens bij onze waterspelletjes voor kinderen: https://www.nannyinhuis.nl/waterspelletjes-voor-kinderen/